Droge kelders en muren...

Muren isoleren

Vochtige muren van binnenuit isoleren met BBS HyperWall

Een slecht geïsoleerde muur zorgt voor veel warmteverlies en in combinatie met vocht kan dit zelfs leiden tot schimmelvorming. BBS HyperWall is een volledig isolatiesysteem voor binnenmuren in o.a. appartementen. In tegenstelling tot traditionele oplossingen voor binnenisolatie lost BBS HyperWall zowel de isolatie- als vochtproblemen op.

Muren isoleren van binnenuit

Oudere appartementen zijn vaak slecht geconstrueerd. Dit geldt met name voor de buitengevels van het gebouw. Door ouderwetse isolatieoplossingen ontstaat er een ongezond binnenklimaat in uw woning en dat zorgt weer voor vochtgerelateerde bouwschade en schimmel. Bovendien is het oplossen van deze vochtproblemen vaak tijdrovend en duur. Met BBS HyperWall wordt uw huis van binnenuit geïsoleerd.

VRAAG EEN OFFERTE AAN…

Vochtproblemen in de binnenmuur

Een slecht geïsoleerde muur in een appartement voelt gedurende het grootste deel van de winter koud aan. Als warme en vochtige lucht in contact komt met het oppervlak van de koude muur ontstaat er condens. Door de condens ontstaan er drie problemen met uw muur:

  • De muur voelt vreselijk koud aan;
  • De condensvorming en de daaropvolgende ophoping van water in de wand, verhogen het risico tot schimmelvorming;
  • Het warmteverlies dat door de muur wordt veroorzaakt, is extreem hoog. Dit ziet u uiteindelijk terug op uw elektriciteitsrekening.

BBS HyperWall

BBS Hyper Wall biedt een eenvoudige oplossing voor vochtproblemen in uw appartement. Het belangrijkste element van dit systeem is de HyperWall Board. Door de unieke structuur absorbeert HyperWall het water dat zich ophoopt in vochtige muren. Zodra het isolatiesysteem is geplaatst, hoopt het vocht uit slecht geventileerde appartementen of andere binnenruimtes zich op in de HyperWall Board. Zodra de juiste luchtvochtigheid bereikt is, geeft het systeem het vocht weer af aan de ruimte. Hierdoor wordt het woonklimaat in uw woning aanzienlijk verbeterd.

Muren isoleren

De opbouw van BBS HyperWall

Het BBS HyperWall isolatiesysteem bestaat uit een HyperWall Board van calciumsilicaat. Dit is verkrijgbaar in verschillende dikten. Iedere dikte heeft zo zijn eigen isolatie-eigenschappen. Hoe dikker de plaat, hoe minder warmteverlies. BBS HyperWall is o.a. toe te passen op metselwerk, beton, lijmblokken en kalkzandsteen. Naast de HyperWall Board zijn er nog aanvullende producten om de wanden van uw appartement compleet naar uw wens af te werken. Hierbij valt te denken aan: schimmelverwijderaar, glad pleisterwerk of structuurpleisterwerk.

Vochtige muren van binnenuit isoleren met BBS HyperWall

1: Schimmelverwijderaar
2: Lijm
3: Plaat
4: Primer
5: Gladde pleister
6: Structuurpleister

A: Metselwerk
B: Beton
C: Kalkzandsteen

VRAAG EEN OFFERTE AAN…

Krachtige eigenschappen

BBS HyperWall heeft een aantal zeer voordelige, krachtige eigenschappen:

  • Vochtregulerend: BBS HyperWall heeft een hoog capillair effect. Hierdoor verdampt eventueel vocht uit de koude muur, naarmate deze wordt geabsorbeerd;
  • Isolerende werking: BBS HyperWall vermindert uw energieverbruik tot wel 70% in vergelijking met andere isolatiemethoden;
  • Schimmelpreventie: iedere vorm van schimmelgroei wordt uitgesloten door BBS HyperWall;
  • Brandwerend: de brandwerendheid van BBS HyperWall valt onder het hoogste eisenniveau conform het Europese Brandclassificatiesysteem EN 13 501. Dit houdt in dat BBS HyperWall is geclassificeerd als niet-brandbaar materiaal.

Neem contact op met één van onze specialisten

Bent u op zoek naar een goede manier om uw vochtige wanden in uw appartement beter te isoleren? Dan biedt BBS HyperWall een vakkundige oplossing. Neem vandaag nog contact op met één van onze specialisten. Zij staan u graag te woord om alles over dit unieke isolatiesysteem te vertellen. U kunt op doordeweekse dagen tijdens kantooruren bellen naar: 026-3217336. Liever mailen? Vul dan het contactformulier op onze website in.

Schuiven naar boven
× App ons!