Droge kelders en muren...

Kelder waterdicht maken

Waterdichte kelders

Als huis- of pandeigenaar zijn er weinig dingen te bedenken die erger zijn dan een vochtige kelder. Niet alleen is een kelder met een te hoog vochtgehalte zo goed als onbruikbaar als opslagruimte. Het vocht tast ook de kelderconstructie aan en kan via de muren grote schade veroorzaken aan uw hele pand, met hoge onderhoudskosten tot gevolg. Gelukkig hebben wij de oplossing: uw kelder waterdicht maken.

Op deze pagina vertellen we u meer over vochtproblemen in kelders en de methodes die wij gebruiken om deze te verhelpen. Lees dus snel verder of vraag direct een offerte aan om uw vochtprobleem in kaart te brengen en uw kelder waterdicht te laten maken.

VRAAG EEN OFFERTE AAN…

Uw kelder door ons waterdicht laten maken

 • Meer dan 15 jaar ervaring met het oplossen van vochtproblemen in kelders;
 • Voorkom hoge kosten in de toekomst;
 • De beste schimmelpreventie voor uw kelder;
 • Gratis en vrijblijvende offerte op maat;
 • Wij werken voor particulieren en bedrijven;
 • Voor alle kelders: van huiskelders en monumentale wijnkelders tot parkeergarages.

Kelder waterdicht maken

Vochtproblemen kelder

Een kelder zou geen kelder zijn wanneer deze zich niet onder de grond bevindt. De muren van de kelder zijn dus omringd door vochtige grond. Bovendien is het er koel en donker en is de ruimte in de regel slecht geventileerd. Wanneer een kelder dus niet goed waterdicht is, zal grondwater door de vloeren en muren heendringen en in uw kelder komen. Vervolgens kan het water niet weg en blijft het in uw kelder, waar het onder meer de volgende vochtproblemen veroorzaakt:

 • Schimmelvorming;
 • Schade aan muren en pleisterwerk;
 • Vorstschade;
 • Schade aan de rest van het pand door optrekkend vocht.

Schimmelvorming

Vocht en duisternis zijn de ideale voedingsbodem voor schimmels. Schimmels zien er niet alleen lelijk uit, ze zorgen ook voor die typische muffe geur, die allesbehalve gezond is. Maak van een beschimmelde kelder dus absoluut geen hobbykamer! Ook kartonnen dozen, hout en textiel zijn vatbaar voor schimmel, om uiteraard nog maar te zwijgen over voedingsmiddelen. Tenzij u dus regelmatig alle schimmel verwijdert, is een vochtige kelder zo goed als onbruikbaar.

Schade aan muren en pleisterwerk

Stucwerk, verf en behang gaan ook niet goed samen met vocht. Heeft u een kelder waarvan de wanden afgewerkt zijn en laat deze afwerking los? Grote kans dat vocht de boosdoener is. Dit ziet er niet mooi uit en kan zorgen voor hoge onderhoudskosten, maar deze ellende valt in het niet met de schade die schimmels kunnen veroorzaken aan beton en houtwerk. Door hout- en betonrot wordt de draagconstructie aangetast en in dat geval zullen alleen herstelwerkzaamheden of zelfs een volledige renovatie nog uitkomst bieden.

Vorstschade

Met name in de winter, als het grondwaterpeil hoger is, zullen niet-waterdichte keldermuren meer water opnemen. Als het dan ook nog een paar dagen goed vriest kan hierdoor tevens vorstschade ontstaan. Het water in de muur bevriest, zet uit en zorgt zo voor barsten en scheuren in de muren. Deze schade wordt dan ook direct een zwakke plek in de muur en kan snel weer nieuwe lekkages veroorzaken.

Schade aan de rest van het pand door optrekkend vocht

Wanneer de muren van de kelder vochtig blijven, zal het vocht zich langzaam maar zeker een weg naar boven banen, vanwege de capillaire werking van muren. De vochtproblemen die we hierboven hebben genoemd, zullen op den duur dus ook optreden in de keuken, de woonkamer of in uw zaak. Het is dus van groot belang optrekkend vocht in de kelder zo snel mogelijk aan te pakken of nog beter: voorkomen.

Muur waterdicht maken dmv injecteren

Methodes waterdicht maken kelder

Gelukkig zijn er diverse methodes waarmee bestaande kelders waterdicht gemaakt kunnen worden, om zo vochtproblemen te voorkomen. Wij kunnen vrijwel iedere kelder, groot of klein, van binnenuit waterdicht maken. Afhankelijk van de staat en de specifieke situatie zijn hier drie methodes voor:

 • Injecteren van muren;
 • Vochtscherm aanbrengen;
 • Constructieve injecties.

Muren injecteren met Kiesol

Om de capillaire werking van muren tegen te gaan, kunnen wij deze injecteren met Kiesol. Kiesol is een milieuvriendelijk en zeer hoogwaardig vloeibaar injecteermiddel dat via boorgaten in de betonnen of stenen muur onder hoge druk wordt ingebracht. Hiermee wordt als het ware een stop aangebracht, zodat vocht niet meer kan opkruipen en geen schade meer kan veroorzaken. Houd er rekening mee dat het vochtgehalte in de kelder bij deze methode niet te hoog mag zijn.

Vochtscherm aanbrengen

Als aanvullende maatregel kan tevens een vochtscherm worden aangebracht op de vloer. Door een vochtscherm aan te brengen kan water niet meer de ruimte binnendringen, waardoor deze is beschermd. Met een vochtscherm op de vloer kan bovendien optrekkend vocht in de muren ook voor een groot deel worden tegengegaan. Afhankelijk van de vochtgraad en het gewenste resultaat, zullen wij u adviseren twee tot vijf lagen aan te laten brengen.

Constructieve injecties

Kelders die al geruime tijd te maken hebben met vochtproblemen hebben het zwaar te verduren gehad. Wat we dan vaak zien is dat ook de constructie van betonnen of stenen muren en de vloer is aangetast. Er zijn scheuren, barsten en ook betonrot komt veel voor. Om de kelder goed waterdicht te maken is het dan nodig deze schade eerst te herstellen door middel van constructieve injecties. Afhankelijk van de staat en het materiaal van de muren en vloeren bepalen we welk injectiemiddel het meest geschikt is, waarna we dit injecteren in barsten, scheuren en poreuze delen. Het resultaat is een constructie die net zo sterk is als het origineel, waarna we een vochtscherm kunnen aanbrengen en/of de muren kunnen injecteren met Kiesol.

Laat ons uw kelder waterdicht maken

Wilt u definitief afrekenen met vochtproblemen in uw kelder? En wilt u hoge kosten in de toekomst voorkomen? Laat onze professionals dan uw kelder waterdicht maken. Wij verzorgen al meer dan 15 jaar hoogwaardige waterdichte afwerkingen van kelderwanden en -vloeren en helpen ook u graag van uw vochtprobleem af. Bel direct 026-3217336 of vraag via onderstaande knop gratis en vrijblijvend een offerte aan. Graag tot snel!

VRAAG EEN OFFERTE AAN…

Schuiven naar boven
× App ons!